Ouders/verzorgers: Leer je kind ZIEN door te KIJKEN

Iedereen die kinderen heeft vraagt zich weleens af: "Wat gaat er nu in dat koppie om?" of "Hoe kan ik jou nou helpen?" En soms, eerlijk is eerlijk, denken we: "wat is dat kind lastig!" Er is geen enkel kind dat er voor kiest om lastig, onrustig, overbeweeglijk, onzeker of ongeconcentreerd te zijn. Dit zegt iets over wat er in het kind omgaat. Kinderen communiceren niet alleen door wat ze zeggen maar zij geven bewust of onbewust heel veel signalen af; over hoe ze zich voelen, wat ze graag willen, wat ze niet willen et cetera. Deze signalen zijn te zien in non-verbaal en verbaal gedrag. Houding, motoriek en gedrag geven hier veel informatie over. Die signalen zijn belangrijk om te zien en daar adequaat op in te spelen. Een kind dat niet lekker in zijn vel zit, heeft meer moeite met zich optimaal ontwikkelen, concentreren en genieten.

 

Vaak uiten kinderen zich het meest in een omgeving waar ze zich prettig voelen, inderdaad, dat is bij jou thuis. Na een dag op de tenen lopen moet dat er even uit. Het ene kind trekt zich terug, het andere ontploft om het minste geringste. Geen enkel kind is hetzelfde dus wat is nou het juiste om te doen?

Just see me helpt je om inzicht te krijgen in de signalen en het gedrag dat je kind laat zien en leert jou hoe je hier adequaat en op een positieve manier op in kunt spelen zodat het beste in jou en in je kind naar boven gehaald wordt. Je leert je kind echt ZIEN, niet alleen het gedrag maar juist wat er achter zit. Leer je kind ZIEN door te KIJKEN.

Wil jij dat ook? Meldt je dan nu aan voor 1 van de onderstaande activiteiten van Just see me.

Kinderfysiocoaching

Kinderfysiocoaching is de unieke combinatie van kinderfysiotherapie en coaching. Door deze unieke combinatie leert je kind door beweging wie hij is en leert hij zijn kwaliteiten kennen. Kinderfysiocoaching zorgt ervoor dat je kind leert om emoties te herkennen en te uiten, sterker in zijn schoenen komt te staan en hij leert zien dat hij prachtig, uniek en precies goed is. Dat maakt dat hij weer gaat stralen. Een kind staat echter niet alleen, hij heeft te maken met leerkrachten, ouders, vriendjes en vriendinnetjes. Daarom is kinderfysiocoaching niet alleen voor kinderen en jongeren maar zeker ook voor de ouders, leerkrachten en iedereen die wil leren hoe ze het beste naar kinderen kunnen kijken. Leer je kind ZIEN door te KIJKEN 

Thema bijeenkomst Leer je kind ZIEN door te KIJKEN

Onze kinderen geven de hele dag signalen.  Door hoe ze zich gedragen, door wat ze zeggen, door wat ze niet zeggen, door hun houding. Deze signalen geven ons informatie over of een kind lekker in zijn/haar vel zit of niet, maar ook of ze pijn hebben of niet, dat ze onzeker zijn. Als je deze signalen leert zien kan je daar adequater en makkelijker op inspelen en je kind of het kind waarmee je werkt makkelijker begrijpen en daardoor beter ondersteunen of begeleiden.Boek dan deze thema avond.

Video observatie

Is je kind vaak onrustig thuis? Is hij vaak onhandig, laat hij veel vallen, struikelt hij vaak, is je kind vaak boos of verdrietig en snappen jij en je kind niet hoe dat nou komt? Dan is het wellicht leuk en leerzaam om samen te kijken wat voor signalen jij en je kind geven. Door naar houding, motoriek en gedrag te kijken kan heel veel informatie verkregen worden. Als je weet waar je op kunt letten en op in kunt spelen draagt dit vaak bij aan een positieve sfeer in huis en de band tussen jou en je kind! Video observatie is een prachtige manier om vanaf een afstandje te kijken wat er gebeurt. Door deze bewustwording leer je kijken naar de signalen die kinderen uiten, je eigen reactie hierop en hoe je hierbij aan kunt sluiten.