Algemene informatie

Als je met hoogsensitieve kinderen werkt of gaat werken krijg je te maken met kinderen waar het niet zo goed mee gaat. Ze raken bijvoorbeeld oververmoeid op school en/of ontploffen thuis regelmatig.  Het kan ook zijn dat ze juist heel bang zijn en/of in bed blijven piekeren en malen over wat er gebeurd is of gaat gebeuren.  Soms gaat deze hoogsensitieve aard ook gepaard met een hoge intelligentie, een sterke wil  of een eventuele stoornis. Voor ouders,  voor school maar zeker voor het kind zelf is het niet altijd makkelijk en daarom zoeken ze hulp bij jou.

In deze vierdaagse opleiding leer je actief aan te sluiten bij hoogsensitieve kinderen. Anders dan alle andere opleidingen is dat je nu nadrukkelijk ook de (senso)motoriek leert te betrekken in je begeleiding. Juist dit is bij hoogsensitieve kinderen van groot belang en kan de sleutel zijn tot een doorbraak van de problemen.  Door actieve bewegingsoefeningen te doen worden senso)motorische disbalansen opgeheven en komt een hoogsensitief kind terug in zijn lijf. Daardoor kan het zich veel beter ontwikkelen en zal het (zelf)vertrouwen groeien.

Bijkomend voordeel van deze oefeningen is dat je voor het kind een heel aantrekkelijke vorm van begeleiden aanbiedt en hiermee het ‘praten en aan tafel zitten’ kan beperken. Dit is een grote meerwaarde omdat veel kinderen die vastlopen met hun gevoel het moeilijk vinden om erover te praten. Door hen via beweging en hun lichaam te begeleiden, krijg je vaak een betere ingang en kan je meer bereiken.

Door in een groep met andere HSK-professionals te oefenen, zul je de kracht én waarde ervan voor je cliënten ook echt zelf ervaren. Na deze opleiding heb je een schat aan nieuwe inzichten en unieke oefeningen, tools en handvatten zoals:

  • hoogsensitiviteit en overprikkeling herkennen,

  • de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van hoogsensitieve kinderen,

  • betrekken van (senso)motoriek in je manier van kijken naar kinderen,

  • toepassen van effectieve en actieve bewegingsvormen bij kinderen,

  • weten hoe je een kind kunt laten ontladen,

  • weten waar je op moet letten voor begeleiding op school en voor ouders thuis.

Programma

Belangrijke informatie en aanmelden